Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Prázdninový festival Poličské kulturní léto se již po osmé v Poličce loučí se svými fanoušky. S letními prázdninami se již tradičně rozloučil letním kinem, a to kultovním snímkem bratrů Coenových Big Lebowski.

S Poličským kulturním létem mohli malí i velcí návštěvníci v průběhu prázdnin zavítat jak do letního kina, tak na koncert poličské kapely Apetitt, posedět s harmonikáři, zhlédnout několik divadel, vyrábět a relaxovat v tvořivé dílně, hrát na buben, cestovat s Markem Janákem do Indie, účastnit se Sibiřské ledové show nebo dokonce mlsat pochoutky přímo na divadle Cesta kolem světa.

Festival zahájil poslední školní den 29. června promítáním animovaného trháku Coco, Oscarem oceněným hitem pro děti i dospělé. Filmové plátno v průběhu prázdnin nabídlo také životopisná dramata (Milada, Masaryk), komedie (Dítě Bridget Jonesové, Big Lebowski), pohádky (Čertoviny), válečné (Dunkerk) či fantasy podívané (Tvář vody).

Zábavy si užili především ti nejmenší návštěvníci. Každé prázdninové úterý děti mohly vyrábět a relaxovat v tvořivých dílnách. „V tvořivých dílnách děti vyráběly krasohledy, zvonkohry, mozaiky z kvítí, domácí křídy, prostírání, tužkovníky a jiné poklady. Největším hitem letošních dílniček byla jednoznačně výroba látkové panenky. Dílnu navštívilo bezmála 60 dětí,“ uvedla organizátorka festivalu Alena Zavoralová.

Dalším top rodinným zážitkem byl celodenní festival Skřítkování. „Kromě rozmanitých hravých úkolů a tvořivých dílniček, děti mohly prostřednictvím divadélka navštívit rozpálenou vesničku v Africe či tancovat v rytmech afrických bubnů. Příjemné ochlazení a exploze páry přinesla dětem Sibiřská ledová show. Kdo vydržel do konce festivalu, čekalo na něj pohádkové večerní letní kino Čertoviny,“ doplnila Alena Zavoralová.

V příštím ročníku multižánrového festivalu se opět můžete těšit na letní kino, hudbu, tvořivé dílny, divadla a jiné kulturní akce. „Těšíme se na další ročník a doufáme, že nám lidé zachovají přízeň,“ sdělila Alena Zavoralová.

Poličské kulturní léto pořádá Centrum Bohuslava Martinů a Městská knihovna Polička ve spolupráci s o.s. MaTami.

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti