Kalendář akcí

duben 2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Nadcházející události

Žádné události

Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Kdo se bojí, nesmí do světa. Poznejte nejrůznější kouty naší planety Země.  Přičichněte si k vůni Itálie, nebo vychutnejte kousek Číny. Ale pozor, času není nazbyt! Na cestu kolem světa se vyráží ve středu 18. července v atriu Centra Bohuslava Martinů.

Ten, kdo rád navštěvuje divadla a rád mlsá, má vyhráno. Divadlo s ochutnávkou bude to pravé ořechové! Ve středu 18. července se v rámci multižánrového festivalu Poličské kulturní léto uskuteční divadelní představení na motivy knihy Julese Verna Cesta kolem světa.

Účinkovat bude brněnský divadelní soubor Hysterie, který návštěvníkům cestu kolem světa zpříjemní ochutnávkou jídla. „Divadlo Hysterie k nám zavítá vůbec poprvé, avšak s tak originálním představením, že u něj milovníci divadla a jídla nesmí chybět,“ uvedla Alena Zavoralová, organizátorka festivalu.

 Kromě jídla vás divadlo Hysterie zasytí notnou dávkou energie a hysterií.  „U nás zažijete hysterický smích, hysterický pláč i hysterickou hysterii! Sázíme se o cokoliv proti komukoliv, že vykonáme cestu kolem světa za osmdesát dní nebo méně, a to za 80 minut divadelního času. Přijímáte?" zvou účinkující ze souboru Hysterie na cestu kolem světa.

Dospělým divákům festival nabídne ještě jedno představení, a to Návštěvu mladé dámy v podání Divadelní školy při Divadelním spolku Tyl Polička. V rámci letního festivalu nebude nouze o divadelní představení určená malým návštěvníkům. „Prázdniny jsme odstartovali divadelním představením Dlouhý, Široký a Bystrozraký v podání divadla JÓJO. Kulturní jízda s divadélky pro nejmenší však tímto nekončí! Děti se mohou těšit na Africkou pohádku, O princi z knížky, Zvědavou pohádkou aj.,“ uvedla Alena Zavoralová.

Kromě divadelních představení festival nabízí letní kino, tvořivé dílny, koncerty či přednášky. Kompletní červencový a srpnový program naleznete na webové stránce www.letopolicka.cz. Více se také dozvíte na facebookové stránce Poličské kulturní léto. Festival pořádá Centrum Bohuslava Martinů a Městská knihovna Polička ve spolupráci s MaTami z.s.

 

 

Kontakt: Klára Kašparová

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

web: www.letopolicka.cz

facebook: www.facebook.com/kulturnileto

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti