Kalendář akcí

březen 2024
Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nadcházející události

Žádné události

Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

PKL APETITTPKL BAJAJA HYSTERIEPKL DILNA BROZEPKL HYSTERIE DRACOOLAPKL KOZLIK POHADKAPKL TERORISTKApkl zeny v behu

PKL DILNA VZDUCHOLODpkl fakjuPKL HARMONIKY SRPEN PKL DILNA KANAFASEKPKL DILNA LAPAC SNUPKL JOJO POHADKA KUZLATAPKL KRALICEK PETR

Již devátým rokem se v Poličce na prázdniny usídlí multižánrový festival Poličské kulturní léto přinášející vlnu zábavy a dobrodružství pro všechny –  letní kino pro dospělé i pro děti, bubnování, science show, tanec, cestovatelský večer, divadla a divadélka, tvořivé dílny pro děti, večery s hudbou a další zážitky.

Program se koná v Centru Bohuslava Martinů v Poličce.  V případě nepříznivého počasí je zajištěn náhradní prostor. Více na www.letopolicka.cz

Pořádá Centrum Bohuslava Martinů a Městská knihovna Polička ve spolupráci s MaTami z. s. Vstupné na akce: 40,- Kč.

OBČERSTVENÍ SI MŮŽETE PŘINÉST VLASTNÍ, JEHO PRODEJ LETOS NEZAJIŠŤUJEME.

 

ČERVEN

pá 28. 6. od 21.30 hod. LETNÍ KINO BOHEMIAN RHAPSODY

Oscarový film je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Životopisný / Drama / Hudební / Velká Británie / USA, 2018, 134 min.

ne 30. 6. od 16.00 hod. DIVADÉLKO PRO DĚTI

SARKA A FARKA – na Safari turisté jezdí pozorovat exotická zvířata – ale kdo koho vlastně pozoruje? Opice slona? Surikaty plameňáka? Tygr hada? Koaly lva? Chameleón hyeny? Anebo zvířata nás turisty?  To se dozvíte v dobrodružné pohádce ze Safari. Účinkuje divadlo JOJO. 

ČERVENEC

út 2. 7. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu

IGRÁČKOVA DÍLNA – vytvořte si vlastní postavičku! Fantazii se meze nekladou. Zakoupíte si bílou figurku kluka, holky nebo koně a s pomocí různých materiálů (barev, látek, dekorací a washi pásek) si ozdobíte vlastního Igráčka. Cena: 40,-Kč za postavičku + 40,-Kč za výtvarné pomůcky, materiály a návštěvu výstavy Fenomén Igráček.

st 3. 7. od 21.30 hod. LETNÍ KINO – DEADPOOL 2

Nejužvaněnější a nejvtipnější superhrdina všech dob, opět brutálně zamává svými protivníky. Vrací se, aby s pomocí svých schopností opět zachraňoval celý svět. Třeba před děsivě nebezpečným lepkem v potravinách. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. Akční / Komedie / Dobrodružný / Sci-Fi / USA, 2018, 119 min.

pá 5. – so 6. 7. RADIMĚŘSKÝ DEN FOTBALU – hudební festival s fotbalovým turnajem na poličském stadionu

Na poličském fotbalovém stadionu vystoupí známé kapely jako třeba Chinaski, Marpo, UDG, WALDA GANG a mnoho dalších. Pořádá www.denfotbalu.cz

út 9. 7. od 9.00 do 12.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v MaTami

INDIÁNSKÝ BUBÍNEK – bumtarata bum, tímhle bubínkem rozhodně nezboříte dům.

čt 11. 7. od 18.00 hod. BESEDA – Vojtěch Marek STOPEM PO RUSKU

Cestovatel Vojtěch Marek bude vyprávět o své poslední cestě po Rusku. O tom, jak dostopoval z Kamčatky až do Pardubic. Stopem s ním projedeme celé Rusko, zastavíme se na Kamčatce, Bajkalu, Petrohradě či v Jakutii. A jací jsou vlastně Rusové a další národy Východu? Těšit se můžete na fotografie z cest i na ochutnávku sušeného masa, které si na své cesty sám vyrábí.

pá 12. 7. od 19.00 hod. HUDBA – koncert kapely PANÍ VĚŠÍ PRÁDLO

Skupina je multižánrová alternativní „zábavovka“, která vás dostane do varu známými peckami, potěší hledače něčím méně známým a k tomu ještě udělá show, aby se neřeklo. Prostě PVP známé písně s předpírkou.

ne 14. 7. od 14.00 hod. HUDBA POSEZENÍ S HARMONIKOU

Svitavští heligonkáři spolu s Františkem Hladíkem (klávesy) z Poličky vám lidovými písničkami zpříjemní nedělní odpoledne.

út 16. 7. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu

BUSTA JÁRY CIMRMANA slavná mistrova busta se strhanými rysy je nyní vystavená v našem muzeu! Skutečná podoba Járy Cimrmana nám zůstává skryta, ale nezoufejme a pojďme společně z hlíny vymodelovat busty nové a dát Cimrmanovi tvář!Cena zahrnuje materiál i návštěvu výstavy Půlstoletí s Cimrmanem.

pá 19. 7. od 21.30 hod. LETNÍ KINO – FAVORITKA

Na královském dvoře nešťastné a slabé britské panovnice Anny Stuartovny dochází ke každodennímu boji o její vrtkavou přízeň. Usilují o ni nejen ministři a vojevůdci, ale především její dvě společnice, Lady Sarah a komorná Abigail. Tyto dvě dámy se v dramatu plném černého humoru nezastaví před ničím. Drama / Komedie / Historický / Životopisný / Irsko / Velká Británie / USA / 2018 / 119 min.

so 20. 7. SKŘÍTKOVÁNÍ – festival pro rodiny s dětmi

Celodenní zábavný program pro děti i dospěláky plný hravých úkolů a her po stopách Lichožroutů a vědy.

9.00 – 12.00 hod. – PUTOVÁNÍ MUZEEM ZA SKŘÍTKY – po splnění jednotlivých úkolů se dozvíte jméno geniálního fyzika, u kterého nebydlel žádný Lichožrout, jelikož nenosil ponožky. 

13.00 – 14.30 hod. – DÍLNIČKA PRO DĚTI Vyrobte si svého lichožrouta a namalujte kapesníkožrouta – Ztratila se vám právě ponožka? A nebyla jen jedna? Nezoufejte a přineste si tu, co vám doma zbyla. Společně ji proměníme v krásného lichožrouta. Naši muzejní lichožrouti se s vámi ostatními podělí o své zásoby. Seznámíte se zde také s příbuzným lichožroutů – kapesníčkožroutem. Ten je již na pokraji vyhynutí a téměř se zapomnělo, jak vypadá. My se je spolu ovšem pokusíme namalovat.

14.45 – 16.00 hod. – BALÓNOVÝ KLAUN a BUBLINY – těšte se na zábavnou show plnou velkých bublin, bublin v bublině a balónkových zvířátek! Čeká vás hodina plná zábavy a různých soutěží. Účinkuje divadlo Kejkle.

16.15 – 17.00 hod. – SCIENCE SHOW – neváhejte a zhlédněte naši vědeckou show plnou efektních pokusů. Představíme vám několik základních plynů a ukážeme vám jejich zajímavé vlastnosti. Vyzkoušejte si, zda vydržíte dotyk kapalného dusíku o teplotě -196 °C nebo si nechejte zapálit plyn přímo na ruce. Jste na to dostatečně odvážní? Účinkuje Pevnost poznání Olomouc.

17.15 – 18.00 hod. – BUBNY, TANEC, TO JE MAZEC s námi se naučíte ovládat melodie a vibrace afrických rytmů, které jsou příjemné k pohybu i odpočinku. Účinkují Joseline Amutuhaire a Tomáš Ondrůšek.

21.30 hod. LETNÍ KINO PRO DĚTI v atriuLICHOŽROUTI

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů lichožroutů a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného profesora, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého lichožrouta Hihlíka, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství.

Animovaný / Rodinný / Česko / Slovensko / Chorvatsko, 2016, 83 min.

út 23. 7. od 9.00 do 12.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v MaTami

LUCERNIČKY během léta budete tu a tam potřebovat pěknou lucerničku, třeba na stezku odvahy.

st 24. 7. od 19.00 hod. DIVADLO PRO DOSPĚLÉ

TAK TROCHU BAJAJA ANEB TAJEMSTVÍ KOMIKSOVÝCH SUPERHRDINŮ „Je jedno, jestli je to Superman, Spider-Man nebo Batman, jsou to jen týpci s různou barvou trenek!“ Bajaja? Možná jenom trochu! Princ Bajaja pracuje na královském zámku jako zahradník, v noci ale tajně obléká svou zbroj, aby chránil království před nebezpečím. Nepřipomíná vám to něco? Pokud ano, tak si tuhle inscenaci nesmíte nechat ujít, a pokud ne, tak to platí dvojnásob!  Autorská divadelní komedie nejen pro milovníky komiksů! Účinkuje divadlo Hysterie.

pá 26. – so 27. 7. COLOUR MEETING – festival v parku u hradeb

Hudba, divadlo, výtvarné díly i krátkodobé výstavy, domácí kuchyně servírovaná na porcelánu v unikátní lokalitě mezi středověkými hradbami a rybníkem. Ti, kteří u nás už byli, vědí, a ti, kdo nebyli, to můžou letos napravit. Těšte se na kapely Kapitán Demo, Kittchen & Aid Kid, italské duo Ilaria Graziano & Francesco Forni, čerství držitelé Ceny Anděl Floex & Tom Hodge a jiné… Pořádá www.colourmeeting.cz

út 30. 7. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v radnici

KANAFÁSKŮV POLŠTÁŘEK – Kanafásek je nezbednou uspávací peřinou, ovšem toto povolání nedělá sám. Pomáhá mu nejen plyšový kamarád, ale i uspávací polštářek. A právě ten si mohou děti vytvořit. Cena zahrnuje materiál i návštěvu výstavy Lichožroutka Galina Miklínová.

SRPEN

  2. 8. od 21.00 hod. LETNÍ KINO – ŽENY V BĚHU

Věra prožila s Jindřichem báječný život a je rozhodnutá splnit jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém. Rozdělí trasu na čtyři díly a 42 km zdolají jako rodinná štafeta. Dcery se ovšem do běhání nehrnou. Svérázná maminka musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start maratonu. Stejně jako v životě je důležité vydržet a nevzdávat se… Komedie / Česko, 2019, 93 min.

ne 4. 8. od 16.00 hod. DIVADÉLKO PRO DĚTI

VODNICKÁ POHÁDKA V rybníku na kraji vesnice žijí dva vodníci a jejich domácí mazlíček žába. Když vidí nešťastnou Madlenku, která je zamilovaná do Vendelína, rozhodnou se jejich lásce pomoci. Pohádka má příjemnou staročeskou atmosféru a je plná písniček. Účinkuje Loutkové divadlo Kozlík. Koná se v rámci akce „Ozvěny festivalů České inspirace Kutnohorské léto na Svojanově a v Poličce.“

út 6. 8. od 9.00 do 12.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v MaTami

LAPAČ SNŮ – špatné sny se zachytí v síti, ty dobré sklouznou po peříčku zpět do duše spícího.

pá 9. 8. od 20.00 hod. HUDBA – koncert kapely APETITT

Koncert folk-country-rockové kapely, která vás jistě kulturně nasytí.

so  10. 8. od 21.00 hod. LETNÍ KINO pro děti KRÁLÍČEK PETR

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Nový majitel statku se však o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná bizarní válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. Rodinný / Animovaný / Komedie / Dobrodružný / Fantasy / USA / Austrálie / 2018 / 95 min.

ne 11. 8. od 16.00 hod. DIVADÉLKO PRO DĚTI

POHÁDKA O NEZBEDNÝCH KŮZLÁTKÁCH otevřela kůzlátka, když vlk klepal na vrátka? Copak s vlkem uděláme, jakpak my ho vytrestáme?  O čem naše pohádka bude? O kůzlátkách? O vlkovi? Že ji znáte? Inu, kdo ví… Kdo by se bál vlka Plka? Tam kam nemá, čenich strká! Pět kůzlátek kozy Józy že jsou hodné dětičky? Neposluchy a rošťáci – věřte tomu lidičky! Účinkuje divadlo JOJO.

út 13. 8. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu

BROŽE – buďte originální! Přejete si osobitým způsobem vyjádřit svůj názor nebo si vyrobit skvěle ladící doplněk? Pak si přijďte vytvořit svoji vlastní brož nebo chcete-li placku. Zvládne to každý. Cena zahrnuje veškerý potřebný materiál.

st 14. 8. od 19.00 hod. DIVADLO PRO DOSPĚLÉ

DRACOOLA „Nechci se chlubit, ale jsem proslulý v míchání Bloody Mary.“ Každej jsme nějakej! A každej známe někoho, kdo nám pije krev.  Neotřelé komediální zpracování světově známého románu Brama Stokera o nejslavnějším upírovi všech dob, ve kterém nechybí hroby, rakve, kříže, česnek, ohňové, větrné a vodní efekty – a samozřejmě krev. Spousta krve. Účinkuje divadlo Hysterie.

  16. 8. od 21.00 hod. LETNÍ KINO TERORISTKA

Česká komedie je příběhem učitelky v důchodu, která celý život učila žáky, že základem všeho je slušnost a násilí nic neřeší. Jenže zjistí, že přesně na to gauneři spoléhají. „Učitelky v důchodu přece nestřílejí lidi,“ říká darebák. Právě. Ale teď už si tím nikdy nebude jistý,“ odpoví mu paní, než odjistí zbraň. Komedie / Drama / Česko / 2019 / 95 min.

ne 18. 8. od 14.00 hod. HUDBA POSEZENÍ S HARMONIKOU

Svitavští heligonkáři spolu s Františkem Hladíkem (klávesy) z Poličky vám lidovými písničkami zpříjemní nedělní odpoledne.

út 20. 8. od 9.00 do 12.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v MaTami

DEŠŤOVÁ HŮL pestrobarevný hudební nástroj vyluzující zvuk podobný šumění deště.

pá 23. – ne 25. 8. – POLIČKA 555*

28. ročník hudebního festivalu konaný na poličském náměstí. Nebude chybět ohňostroj, jarmark a doprovodné akce pro děti. Pořádá www.tyluvdum.cz

út 27. 8. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v radnici

VZDUCHOLOĎ – nechte se vtáhnout do příběhů Kosprda a Telecí a vytvořte si vzducholoď podobnou té jejich, která se stane nápaditou dekorací dětského pokoje. Vhodné pro děti od 8 let. Cena zahrnuje materiál i návštěvu výstavy Lichožroutka Galina Miklínová.

  30. 8. od 21.00 hod. LETNÍ KINO FAKJŮ PANE UČITELI 3

Samozvaný učitel Zeki Müller je zpět. Silnější než dříve, plný odhodlání a touhy dostat ze svých studentů v čele s Chantal to nejlepší, co v nich ještě zbývá. Ale už toho v nich moc na vyždímání není. Uspěje při záchraně školy a jejích chovanců? Komedie / Německo / 2017 / 120 min.

so 31. 8. BITVA NA POLÍČKÁCH

5. ročník celodenního historického festivalu, při kterém v parku u hradeb vyroste středověké ležení, kde se setkají skupiny živé historie z několika zemí. Pořádá spolek Aldeigjuborg z. s. Vstup zdarma, koná se za každého počasí.

 

 

 

Program se koná v Centru Bohuslava Martinů v Poličce.  V případě nepříznivého počasí je zajištěn náhradní prostor. Více na www.letopolicka.cz

Pořádá Centrum Bohuslava Martinů a Městská knihovna Polička ve spolupráci s MaTami z. s. Vstupné na akce: 40,- Kč.

OBČERSTVENÍ SI MŮŽETE PŘINÉST VLASTNÍ, JEHO PRODEJ LETOS NEZAJIŠŤUJEME.

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti