Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Terminkalender

Vorheriger Monat Vorheriger Tag Nächster Tag Nächster Monat
Nach Jahr Nach Monat Nach Woche Heute Suche Gehe zu Monat
VERNISÁŽ: MARTINŮ OBRÁZKY KRESLÍCÍ
Samstag, 13. Oktober 2018, 14:00 - 16:00
Aufrufe : 893

13. 10. – 31. 12. 2018, výstavní sály centra

 

Výstava představí skladatele v netradiční roli – jako autora půvabných kreseb. Martinů maloval jen tak pro radost a relaxaci, neměl v úmyslu kresbičky zveřejňovat. Některé z jeho obrázků jsou sice známé a byly již vícekrát publikovány, nicméně nikdy ne samostatně - vždy to bylo jen pro jakési doplnění informací z jeho života a díla, vykreslení určité atmosféry. A řada obrázků dosud uveřejněna vůbec nebyla, až nyní. Jsou zde nashromážděny veškeré dostupné materiály, a to nejen ze zdrojů poličského muzea, ale i z jiných institucí z celé republiky. Celkem se počet pohybuje kolem 230 kreseb.

V rámci výstavy bude k vidění i animace vycházející z autobiografických karikatur skladatele na téma hudebních aktivit a pře-animovaného reálného prostředí města Poličky - „Den Bohuslava Martinů v Poličce“ a „Inspiromat“, který návštěvníkům nabídne možnost vlastních výtvarných aktivit.

K výstavě bude vydán katalog všech autorových kreseb s podrobnými historicko-společenskými komentáři. Prostředky na vydání katalogu poskytlo Ministerstvo kultury ČR. Výstavu podpořilo opět MK ČR a město Polička.

Výstava, konaná pod záštitou Ministerstva kultury České republiky, bude zahájena v sobotu 13. 10. 2018 ve 14.00 hod. slavnostní vernisáží, v rámci které proběhne i křest katalogu kreseb Bohuslava Martinů.

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti