Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

„Překvapte svůj tým a nabijte jej novou energií!“

 

 

 

Potřebujete s týmem načerpat síly a nasát trošku čerstvého vzduchu do plic? Překvapte své zaměstnance a obchodní partnery netradičním nápadem! Připraveny jsou pro vás různorodé prohlídky města, krátkodobých výstav a expozic muzea … poskládáme Vám program ušitý na míru! Připraveny jsou pro vás prohlídky Rodné světničky Bohuslava Martinů, Gotického opevnění města Poličky nebo tématické procházky královským věnným městem.

 

 

 

 

 

  •      OBJEVUJEME KŘEHKOU KRÁSU SKLA    
  • cena: 50 Kč / osoba

V první části vám přiblížíme bohatou muzejní sbírku sklářských výrobků a představíme sklo nejen jako užitečný materiál každodenní potřeby, ale rovněž také krásu a křehkost skleněných předmětů a jejich estetickou hodnotu. Práci mistrů sklářů dokreslí krátké dokumenty. Originální nástroje si budete moci vzít do rukou a prohlédnout. Druhou část tvoří výtvarná dílna. Vyzkoušíte si techniku gravírování skleněné nádoby.

  •       VÝLET DO STŘEDOVĚKU      
  • cena: 80 Kč / osoba

Výlet do středověku je zahájen u modelu, který přibližuje podobu města Poličky v 15. století. Polička byla založena r. 1265 na příkaz krále Přemysla Otakara II. Městské opevnění se skládalo z hlavní hradby zesílené 19 věžemi, z parkánu, parkánové zdi, vodního příkopu a valu. Do města se vstupovalo čtyřmi branami. Ve středověku se několikrát osvědčilo v bojích. V pozdější době sloužilo jen jako policejní a správní hranice města.  Gotické opevnění města Poličky patří ve svém půdorysu k nejlépe dochovaným městským fortifikacím v České republice. Do dnešních dnů se dochovala hlavní hradba v délce 1200m. Při prohlídce s průvodcem se projdete po masívním ochozu hradby a vstoupíte do tří z obranných věží.

 

  •        PO STOPÁCH BOHUSLAVA MARTINŮ       
  • cena: 120 Kč / osoba

Nechte se  vtáhnout do vyprávění poutavého příběhu o fascinujících životních osudech poličského rodáka, který proslavil českou hudbu po celém světě. Program zahrnuje návštěvu Rodné světničky B. Martinů ve věži kostela sv. Jakuba, která se nachází ve výšce 36m nad zemí a kde se před více než 100 lety hudební skladatel narodil. Prohlédnete si expozici Barevný svět B. Martinů i jiná místa spjatá s jeho životem.

Se jménem Bohuslava Martinů je neodmyslitelně spjaté unikátní, romantické, i když pro život trochu nepraktické místo – malá světnička ve věži kostela sv. Jakuba v Poličce. Zde se 8. prosince 1890 budoucí slavný hudební skladatel narodil. Atmosféra života ve výšce 36 metrů nad zemí se nesmazatelně zapsala do mysli budoucího skladatele. Pokud vystoupáte po 192 schodech až do samotné věže kostela, budete odměněni nejen zajímavou prohlídkou světničky, ale i jedinečným výhledem na celé město a jeho blízké okolí. Světnička je zařízena původním a dobovým nábytkem podle vzpomínek matky a sestry B. Martinů.

  •      PROCHÁZKA STARÝM MĚSTEM      
  • cena: 40 Kč / osoba

Užijte si komentovanou procházku města se zastavením u nejvýznamnějších památek Poličky.  Uvidíte a dozvíte se mnohé o náměstí s barokní radnicí, mariánským obeliskem a kašnami, gotickém opevnění města, kostelu sv. Jakuba i vyřezávaných klasicistních vratech.

  •       PROCHÁZKA ZA MODERNÍ ARCHITEKTUROU      
  • cena: 40 Kč / osoba

Polička má pozoruhodný soubor moderní architektury, který vznikl v období „první" republiky. Hlavní myšlenkou bylo vytvoření druhého poličského panoramatu jako protipólu siluety staré Poličky s hradbami, radnicí a kostelem sv. Jakuba.  Komentovaná procházka  se zastavením u architektonických památek města Poličky postavených v období 1. republiky zaujme každého.

 

…navštívit můžete také sezónní výstavy…

 

     POLIČKA PLNÁ HER … deskové a společenské hry pro všechny!      

1. května – 31. srpna 2022

První desková hra se objevila už před více než 4 tisíci lety! Není divu … i v dávných dobách lidé hledali zábavu a společné zážitky. Hraním her se intelektuálně a duševně rozvíjíte, cvičíte logické myšlení a strategii, ale hlavně je to velká zábava a příjemné napětí! Máte poličku plnou her? Jsou na ní hry se silným příběhem nebo raději louskáte logické oříšky? V té naší muzejní poličce i vitríně najdete od každého něco! Čekají na vás hry nové, ale i léty prověřené, hry pro celou partu i pro jednotlivce, pro malé i větší, hry klasické i moderní. Zavzpomínáte na retrohry, potěžkáte nejtěžší deskovku a vyzkoušíte si hru nejrychleji zahranou! Přijďte a zahrejte si … výběr v Poličce je veliký!

      PEXESO … český fenomén!      

1. května – 31. srpna 2022

PEKelně SE SOustřeď! Paměťová hra spočívající v hledání identických dvojic kartiček se stala českým, resp. československým fenoménem a stále se těší velké oblibě. Od prvního pexesa, kde hráči hledali shodné postavy z oblíbených mayovek, uplynulo už více než 57 let! Od té doby vzniklo pexeso všech možných podob a rozmanitých témat – prohlédněte si ty nejzajímavější z nich v muzeu! Samozřejmě si pexeso také zahrajete – je libo klasické obrázkové nebo třeba sluchové či hmatové?

Vyzkoušejte, kdo z vás má nejlepší paměť, postřeh a taktiku!

V muzeu si zahrajete deskovky i pexeso v rámci jednoho vstupného! Výstavy Polička plná her … deskové a společenské hry pro všechny a Pexeso … český fenomén! nabízíme pouze dohromady.

Dospělí: 100,- Kč; Děti, studenti, důchodci: 60,- Kč; Rodinné vstupné (2 dospělí + děti): 200,- Kč

 

      ZÁBAVIŠTĚ PRO SVIŠTĚ …      neobyčejná herna pro děti od 0 do 11 s obrázky VENDULY HEGEROVÉ       

15. května – 31. srpna 2022

Všem SVIŠŤŮM malým i větším oznamujeme: Vezměte maminky, tatínky, tetičky, strýčky, babičky, dědečky, sestřičky, brášky, kamarády, sousedy a svištěte na radnici v Poličce! Je čas se pochlubit a ukázat, jak jste šikovní! Nechte se společně vtáhnout do poutavých a vtipných příběhů, rozehrajte hudební koutek, procvičte jazýčky a rozpohybujte celé tělo, zahrajte si divadlo, předveďte obratnost svých prstů, započítejte si v obchodě, vyzkoušejte rýmovačky a obrázková říkadla nebo si vytvořte dárek!

Dospělí: 100,- Kč; Děti, studenti, důchodci: 60,- Kč; Rodinné vstupné (2 dospělí + děti): 200,- Kč

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti