Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Events Calendar

Previous month Previous day Next day Next month
By Year By Month By Week Today Search Jump to month
MARTINŮ OBRÁZKY KRESLÍCÍ
From Saturday, 13. October 2018 -  08:00
To Monday, 31. December 2018 - 17:00
Hits : 812

13. 10. – 31. 12. 2018, výstavní sály centra

 

Výstava představí skladatele v netradiční roli – jako autora půvabných kreseb. Martinů maloval jen tak pro radost a relaxaci, neměl v úmyslu kresbičky zveřejňovat. Některé z jeho obrázků jsou sice známé a byly již vícekrát publikovány, nicméně nikdy ne samostatně - vždy to bylo jen pro jakési doplnění informací z jeho života a díla, vykreslení určité atmosféry. A řada obrázků dosud uveřejněna vůbec nebyla, až nyní. Jsou zde nashromážděny veškeré dostupné materiály, a to nejen ze zdrojů poličského muzea, ale i z jiných institucí z celé republiky. Celkem se počet pohybuje kolem 230 kreseb.

V rámci výstavy bude k vidění i animace vycházející z autobiografických karikatur skladatele na téma hudebních aktivit a pře-animovaného reálného prostředí města Poličky - „Den Bohuslava Martinů v Poličce“ a „Inspiromat“, který návštěvníkům nabídne možnost vlastních výtvarných aktivit.

K výstavě bude vydán katalog všech autorových kreseb s podrobnými historicko-společenskými komentáři. Prostředky na vydání katalogu poskytlo Ministerstvo kultury ČR. Výstavu podpořilo opět MK ČR a město Polička.

Výstava, konaná pod záštitou Ministerstva kultury České republiky, bude zahájena v sobotu 13. 10. 2018 ve 14.00 hod. slavnostní vernisáží, v rámci které proběhne i křest katalogu kreseb Bohuslava Martinů.

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti