Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Events Calendar

Previous month Previous day Next day Next month
By Year By Month By Week Today Search Jump to month
72. Umělecký Salon v Poličce ZA HRANICÍ OKAMŽIKU
Saturday, 14. September 2019, 08:00
To Tuesday, 05. November 2019
Hits : 945

14. 9. – 5. 11. 2019, výstavní sály Městské galerie, Palackého nám.  

 

V letošním roce na návštěvníky již tradičního salonu zde v Poličce čekají na stěnách radniční galerie malby čerstvé absolventky Akademie výtvarných umění v Praze Markéty Kolářové. Ta velkou část svých raných studentských let strávila právě v našem městě, a to v ZŠ T. G. Masaryka a v ZUŠ B. Martinů. Druhým vystavujícím je vedoucí ateliéru Design a vizuální komunikace ze Střední umělecko-průmyslové školy Jihlava-Helenín, poličský rodák Martin Šmíd, který na této výstavě představí své kresby a světelné objekty.

Oba umělci nezaznamenávají popisně určité části krajiny, nýbrž zážitky, prožitky z ní či energii pohybu těla v daném okamžiku na určitém místě. Intuitivně využívají krajinných prvků pro vyjádření svých zkušeností či vzpomínek a vytvářejí tak silná autentická díla. 

DOPROVODNÝ PROGRAM K 72. SALONU S NÁZVEM „ZA HRANICÍ OKAMŽIKU“

KOMENTOVANÁ PROHLÍDKA DĚL MARKÉTY KOLÁŘOVÉ

čtvrtek 3. 10. 2019 od 15.00 hod., výstavní sály Městské galerie, Palackého nám.  

Sama autorka představí úskalí své tvorby a své tvůrčí procesy, které vyvěrají v cyklu Afektivní krajiny. Část cyklu můžete zhlédnout ve výstavním prostoru a budete moci o dílech s autorkou diskutovat. Markéta Kolářová je rodačkou ze Sádku, aktuálně žijící střídavě v Praze a již zmíněném Sádku u Poličky. V roce 2019 absolvovala na Akademii výtvarných umění v Praze v ateliéru malby u Josefa Bolfa.

PŘEDNÁŠKA UMĚLCE A PEDAGOGA MARTINA ŠMÍDA

středa 9. 10. 2019 od 16.00 hod. proběhne v audiovizuálním sále centra

Přednáška zaměřená na vlastní tvorbu autora – poličského rodáka, na její vývoj a užívání mnoha materiálů. Autor bude hovořit také o Střední uměleckoprůmyslové škole Jihlava – Helenín, na níž je vedoucím ateliéru Design a vizuální komunikace. Sám Martin Šmíd prošel studiem skla, až nakonec v roce 2005 absolvoval Fakultu umění v Brně v ateliéru nefigurativního sochařství u Jana Ambrůze.

Zájemcům doporučujeme zhlédnout výstavu předem v budově radnice na náměstí.

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti