Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

 

     POLIČKA PLNÁ HER … deskové a společenské hry pro všechny!     

(bezbariérový přístup – ano/1. patro budovy muzea)

1. května – 31. srpna 2022

První desková hra se objevila už před více než 4 tisíci lety! Není divu … i v dávných dobách lidé hledali zábavu a společné zážitky. Hraním her se intelektuálně a duševně rozvíjíte, cvičíte logické myšlení a strategii, ale hlavně je to velká zábava a příjemné napětí! Máte poličku plnou her? Jsou na ní hry se silným příběhem nebo raději louskáte logické oříšky? V té naší muzejní poličce i vitríně najdete od každého něco! Čekají na vás hry nové, ale i léty prověřené, hry pro celou partu i pro jednotlivce, pro malé i větší, hry klasické i moderní. Zavzpomínáte na retrohry, potěžkáte nejtěžší deskovku a vyzkoušíte si hru nejrychleji zahranou! Přijďte a zahrejte si … výběr v Poličce je veliký!

 

     PEXESO … český fenomén!     

(bezbariérový přístup – ano/1. patro budovy muzea)

1. května – 31. srpna 2022

PEKelně SE SOustřeď! Paměťová hra spočívající v hledání identických dvojic kartiček se stala českým, resp. československým fenoménem a stále se těší velké oblibě. Od prvního pexesa, kde hráči hledali shodné postavy z oblíbených mayovek, uplynulo už více než 57 let! Od té doby vzniklo pexeso všech možných podob a rozmanitých témat – prohlédněte si ty nejzajímavější z nich v muzeu! Samozřejmě si pexeso také zahrajete – je libo klasické obrázkové nebo třeba sluchové či hmatové?

Vyzkoušejte, kdo z vás má nejlepší paměť, postřeh a taktiku!

 

V muzeu si zahrajete deskovky i pexeso v rámci jednoho vstupného! Výstavy Polička plná her … deskové a společenské hry pro všechny a Pexeso … český fenomén! nabízíme pouze dohromady.

Vstupné: dospělí: 60,- Kč / děti, studenti, důchodci: 30,- Kč / rodinné vstupné (2 dospělí + děti): 120,- Kč

 

    ZÁBAVIŠTĚ PRO SVIŠTĚ … neobyčejná herna pro děti od 0 do 11 s obrázky VENDULY HEGEROVÉ     

(bezbariérový přístup – ne/1. patro budovy radnice)

15. května – 31. srpna 2022

Všem SVIŠŤŮM malým i větším oznamujeme: Vezměte maminky, tatínky, tetičky, strýčky, babičky, dědečky, sestřičky, brášky, kamarády, sousedy a svištěte na radnici v Poličce! Je čas se pochlubit a ukázat, jak jste šikovní! Nechte se společně vtáhnout do poutavých a vtipných příběhů, rozehrajte hudební koutek, procvičte jazýčky a rozpohybujte celé tělo, zahrajte si divadlo, předveďte obratnost svých prstů, započítejte si v obchodě, vyzkoušejte rýmovačky a obrázková říkadla nebo si vytvořte dárek!

Vstupné:

děti 0-3 roky 0, - Kč / osoba

děti 3-6 let 30, - Kč/osoba

děti starší 6 let, studenti, důchodci 50, - Kč /osoba

dospělí 100, - Kč/osoba


 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti