Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Mezzosopranistka Michaela Zajmi, sólistka Opery Národního divadla v Praze, která v Zlaté kapličce účinkuje již svoji desátou sezónu a má na svém kontě řadu rolí v českých, německých, francouzských, ruských a zejména v italských operách, vystoupí 24. října 2019 v Poličce.

„Mimo jiné se Michaela Zajmi věnuje i písňové tvorbě, která je pro ni důležitým a oblíbeným doplňkem operního žánru. Jejím dvorním pianistou je Pavel Voráček, o jehož virtuozitě se poličské publikum mohlo již několikrát přesvědčit. Oba umělci vystoupí s pestrým programem, který představí známé i méně uváděné, leč o to zajímavější písně Bohuslava Martinů, například „Dvě písně na texty negerské poezie“, a zcela jistě nadchne také milovníky velkých operních árií od Martinů, Mozarta, Dvořáka či Rossiniho, z nichž každou by bylo možné označit za pověstný zlatý hřeb, byť tím nejblyštivějším bude patrně koloraturní árie Rosiny z opery Lazebník sevillský „Una voce poco fa“,“ uvádí organizátor akce a předseda Spolku NÁŠ MARTINŮ, Mgr. Jaroslav Novotný.

„To ale není úplně vše, protože klavírista Pavel Voráček si připravil ještě vlastní hudební překvapení, kterým nepochybně umocní kouzelnou atmosféru celého večera,“ dodává.

Michaela Zajmi a klavírista Pavel Voráček společně představí písňový recitál 24. října 2019 v 18.00 hodin v hudebním sále poličského muzea.

 Více na www.cbmpolicka.cz

 

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti