Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Nejedná se o výzvu k boji, jak by se na první pohled mohlo zdát. Naše TIPY JAK SE ZABAVIT V KARANTÉNĚ jsou pro malé tvořivé, ale i větší zvídavé děti, pro hravé dospělé i bádavé seniory. Zabavit se, když musíme zůstat tak dlouhou dobu doma, to totiž není jen tak.

Přestože dveře muzea zůstávají pro veřejnost i nadále uzavřeny, snaží se kromě klasické badatelské činnosti a péči  o sbírky, zůstat s návštěvníky v kontaktu a i nadále jim zprostředkovávat tipy jak trávit volný čas.  

„Pokud už vás nezajímá televize, máte přečtené všechny knížky, přestavěný byt a ani procházka už nezabírá, nechte se bavit místní i světovou historií, ale i současnými trendy. Spojují totiž zábavu i vzdělávání. Připraveny jsou pro vás návody na různé tematické aktivity i informace a zajímavosti z historie. Těšit se můžete mimo jiné na slovník dnes již zapomenutých slov, vývoj českého jazyka, husitskou posilovnu i husitský sněhový pětiboj, historii místních spolků, vývoj posilování a inspiraci na otužování i domácí cvičení. Pro ty menší jsou připraveny návody na výrobu loutek i celé divadelní scény, ti starší si mohou dle návodu zkusit napsat vlastní divadelní hru. Pro zvídavé hlavičky je připraveno několik návodů na chemicko-fyzikální pokusy u vás doma a různé tematické kvízy.  Zapojit se může celá rodina! A pokud se s námi budete chtít o své zkušenosti s naším manuálem podělit, neváhejte nás kontaktovat třeba na facebookovém profilu muzea,“ uvádí autorka projektu Alena Zavoralová.

 „Každé téma obsahuje edukační část, historické zajímavosti a fakta celosvětové i místní, různé aktivity na doma pro děti různého věku, venkovní pohybové aktivity, návody či šablony a mnoho dalšího. Materiály mohou mimo jiné posloužit jako příjemné zpestření distanční výuky, jelikož jsme si vědomi, že tento způsob předávání vědomostí je čím dál více náročnější a každé zpestření může pomoci. Školám jsme materiály nabídli na začátku týdne a doufáme, že jim budou k užitku a budou využity pro školní i osobní čas,“ dodává.

Ústředním tématem bude mimo jiné i letošní výročí 600 let od vstupu husitských vojsk do Poličky, o kterém se více dozvíte na interaktivní výstavě ŽIŽKA PŘED BRANAMI plánované na květen. Tak tedy do boje – spolu to zvládneme!

Podrobný popis aktivit, soubory ke stažení, šablony, odkazy a fotografie na www.cbmpolicka.cz

Alena Zavoralová  
Městské muzeum a galerie Polička  
Centrum Bohuslava Martinů v Poličce  
Tylova 114 572 01 Polička  
tel.:  +420 461 723 864  
www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti