Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

V rámci výstavy Polička plná her se ve čtvrtek 7. července 2022 od 14 do 17 hod. v poličském muzeu potkají všichni, co rádi hrají deskové hry. Nejenom že se pobaví a prožijí příjemné napětí, také budou nevědomky rozvíjet svůj intelekt a cvičit logické myšlení!

„Hry nás učí mnohému - trpělivosti, spolupráci, jsme ve společenství jiných lidí, musíme se řídit určitými pravidly - a je to hlavně zábava … už po staletí, dokonce tisíciletí. První desková hra se objevila před více než 5 tisíci lety! I v dávných dobách lidé hledali zábavu a společné zážitky.“ uvádí kurátorka výstavy Mgr. Stanislava Cafourková.

V DESKOHERNĚ na návštěvníky čeká na 40 deskových i karetních her. Najdou zde hry nové, ale i léty prověřené, hry pro celou partu i pro jednotlivce, pro malé i větší, hry klasické i moderní. Nadšenci určitě vyzkouší i hru nejrychleji zahranou! Kromě hraní si každý může prohlédnout výstavu samotnou, zavzpomínat na retrohry nebo potěžkat nejtěžší deskovku.

Hráči se navíc nebudou zdržovat čtením mnohdy dlouhých a složitých herních návodů, protože po celé odpoledne budou v DESKOHERNĚ lektoři, kteří bleskurychle vysvětlí pravidla jakékoliv deskovky. Jde o opravdové “profíky” z Klubu stolních a deskových her Litomyšl, díky jejichž spolupráci celá výstava vznikla.

Zapálení zájemci o deskovky nemusí mít obavy, že si nestihnou hru dohrát. Speciálně pro tuto akci chystá muzeum prodlouženou otevírací dobu DESKOHERNY do 18 hod.

Vstupné 50,- Kč, v ceně vstupenky na Deskohernu je i prohlídka výstavy Polička plná her a Pexeso - český fenomén. Více na www.cbmpolicka.cz

 

KONTAKT:

SIMONA VALACHOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114 572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti