Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

V rámci oslav Mezinárodního dne průvodců cestovního ruchu poličské muzeum uspořádá speciální prohlídkový okruh po stopách slavného Bohuslava Martinů a národně uznávaným architektem Bohuslavem Šmídem. Tím spíše, že oba velikáni byli velice dobrými přáteli.

Mezinárodní den průvodců se koná každý rok v několika zemích a připomíná výročí vzniku světové federace turistických průvodců. V letošním roce se muzeum také zapojilo a nejen průvodci  mají možnost se seznámit s nejslavnějším poličským rodákem Bohuslavem Martinů a národně uznávaným architektem Bohuslavem Šmídem. Tím spíše, že oba velikáni byli velice dobrými přáteli.

Pro tuto příležitost byl vytvořen speciální prohlídkový okruh, který poukazuje na netradiční poličské panoráma vystihující oba přátelé. Silueta historického jádra města s hradbami a barokní radnicí je spolu s mariánským obeliskem i Rodnou světničkou B. Martinů zařazena na prestižní soupis národních kulturních památek. Naproti stojí její moderní protějšek, rondokubistické činžovní domy, puristické školy, evangelický kostel, městské divadlo a Šmídova vila,“ uvádí kurátor akce historik muzea David Junek. „V rámci prohlídky bude k vidění model Šmídovy vily, následovat bude vycházka po stopách obou Bohuslavů se zastaveními u jednotlivých architektonických památek a zajímavostí. Akce bude pro průvodce i veřejnost zcela zdarma,“ dodává.

Akce se koná již tuto sobotu 22. 2. 2020 ve 14.00 hodin. Prohlídka bude zahájena v atriu muzea, kde bude představen i model Šmídovy vily a poté bude následovat samotná vycházka, jenž bude zakončena prohlídkou prvního patra, již zmíněné vily.

Více na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti