Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Není hraní jako hraní. V sobotu večer vám zahraje místní kapela, která je rok od roku vyhledávanější a své posluchače nachází napříč generacemi. Nedělní odpoledne je pak věnováno dětem, které baví hrané příběhy a pohádky s dobrým koncem. Na své si přijde každý, kdo se rád baví, poslouchá, tančí a zpívá. 

Večer 8. 8. 2020 je od devatenácté hodiny večerní naplánovaný koncert kapely PANÍ VĚŠÍ PRÁDLO. „Těšte se, že vám zahraje multižánrová alternativní, jak se říká, zábavovka, která vás dostane do varu známými peckami, potěší hledače něčím méně známým a k tomu ještě udělá show, aby se neřeklo. Prostě PVP, známé písně s předpírkou,“ uvádí zpěvačka kapely Mgr. Michaela Mužíková. „A protože víme, že ke správné zábavě patří i dobré občerstvení, nezapomněli jsme ho pro posluchače zajistit. Vstupné na koncert je pouhých padesát korun,“ s úsměvem dodává.  

Během nedělního odpoledne 9. 8. 2020 od šestnácti hodin se dětští návštěvníci budou smíchem na břicha popadat při sledování divadélka NÁMOŘNICKÁ POHÁDKA v podání oblíbeného místního Divadla JOJO. „Máte chuť podívat se k moři? Přidejte se k nám! Stačí trocha fantazie, i nemožné uvidíte. Kdo se jako nováček nechá chytit na háček? Jaké je prokletí Hubatého Džona a Jednookého Džeka? Kam nás přenese Neptunova kouzelná lastura a co najdeme v truhle? Vítr fouká, vlny vlní, voda pění, námořníci na palubu! Johoho, AHOJ. Vstupné je padesát korun,“ láká divadelnice Lenka Kučerová. „Děti pozor, kdo přijde v námořnickém, dostane od nás malý dárek,“ současně upozorňuje jedna z majitelek cestovně, interaktivně zaměřeného divadla.  

Hravý víkend v poličském muzeu by se nemohl uskutečnit bez podpory akce „Ozvěny festivalů České inspirace – Litomyšlské Toulovcovy prázdninové pátky v Poličce.“

V neposlední řadě máme pro malé i velké milovníky moře a lodí tip, jak si hravý víkend ještě více užít. Za návštěvu stojí také živá a hravá výstava uměleckých a řemeslných prací osobitých výtvarníků a tvůrců s názvem IMAGINÁRIUM v Poličce aneb ŽIVÁ VÝSTAVA DIVADLA BRATŘÍ FORMANŮ A JEJICH PŘÁTEL. Na výstavě je vše určeno ke hře a prožitku a k ničemu zde nepotřebujete návod. Imaginárium je poctou představivosti a tvořivosti, která nám říká a připomíná, že lidské ruce umí zázraky a fantazie je nekonečná. Výstava oživuje výtvarné objekty, loutky, obrázky a divadelní dekorace. Nejen děti čeká čas plný zábavy a her, kdy se budou moci všeho dotýkat, vše prozkoumávat a zkoušet.

Více se dozvíte na www.cbmpolicka.cz.

 

 

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti