Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Kvůli zrušení plánovaných vánočních dílen se muzeum rozhodlo připravit balíčky s potřebným materiálem a návodem k výrobě TRADIČNÍHO VÁNOČNÍHO VRKOČE a PAPÍROVÉHO STVOŘENÍ, které si lze zakoupit a dekorace si podle návodu doma vyrobit.

 

Ač muzeum v Poličce respektuje vládní nařízení, snaží se zároveň najít cestu ke svým malým i velkým návštěvníkům a to i přes zavřené dveře. V této nesnadné době se snaží dostat do rodin alespoň malé rozptýlení a nádech nadcházející vánoční atmosféry. Je potřeba zůstat aktivní, učit se a zkoušet nové i osvědčené věci.

 

„I když je muzeum stále zavřené, snažíme se najít způsob, jak zůstat s lidmi v kontaktu. Jelikož se nám díky epidemické situaci nepodařilo uskutečnit plánované zahájení vánoční výstavy PAPÍROVÉ BETLÉMY A ROZKLÁDACÍ KNIHY VOJTĚCHA KUBAŠTY tvořivou dílnou, připravili jsme balíčky s potřebným materiálem a návodem. Letos bylo v plánu PAPÍROVÉ STVOŘENÍ, kdy jednoduchým pravidelným skládáním stránek staré knížky nebo časopisu vytvoří prostorová dekorace či anděl. Balíček bude možné koupit v muzeu od 16. 11. 2020 do 3. 1. 2021. Při uzavření muzea je nutno se domluvit telefonicky předem na číslech 733 712 503, 461 723 855 nebo na emailu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Cena za balíček je pouhých 10,- Kč,“ uvádí kurátorka výstavy Mgr. Stanislava Cafourková.

„Zároveň se to týká také každoroční a veřejností oblíbené dílny TRADIČNÍ VÁNOČNÍ VRKOČE, kdy se vyrábí dekorace na stůl ze sušených plodů, jenž vám podle tradice, přinesou domů lásku, úrodu, štěstí a hlavně zdraví. Balíčky s komponenty za 30,- Kč bude též možno zakoupit v muzeu,“ dodává.

Neváhejte a přineste si domů trochu té vánoční atmosféry.

Více na www.cbmpolicka.cz

 

 

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti