Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

 To, že ptáci jsou obdivuhodní tvorové, zjistíte v sobotu 18. března 2023 v poličském muzeu. Čeká na vás celodenní nabitý program, kde ptáci budou hrát hlavní roli! Zabaví se děti menší i větší, nudit se rozhodně nebudou ani dospělí.

 „Dopoledne bude probíhat několik aktivit současně a bude jen na vás, v jakém pořadí si je obejdete. Vytvoříte si dobrůtku do krmítka a jarní vrkoč. Máte-li oblíbený hrneček nebo květináč, vezměte si ho s sebou.“ uvádí kurátorka výstavy Ptáci – poslové jara Mgr. Stanislava Cafourková. „Dále zjistíte zajímavosti z ptačí říše, nahlédnete pod mikroskop nebo se zamyslíte u vědeckých pokusů s vejci. Pochutnáte si také na tematické svačince a vyzkoušíte všechny hry a zkoušky z jarní výstavy Ptáci – poslové jara.“ doplňuje seznam dopoledních aktivit muzejní edukátorka Mgr. Simona Valachová.

 Odpoledne vás pobaví Pohádka ptačí v podání profesionálního loutkového divadla PUK. Vrcholem celého dne bude show s dravci. Svojí obratností a důstojností vás okouzlí živí orli, káňata, jestřábi, sokoli, sovy a sup. Dozvíte se o nich mnohé informace a nebude chybět ani možnost se s dravcem vyfotit! Dravce do Poličky přiveze sokolnická skupina Vancos.

Nenechte si ujít „Ptáky v akci“ v Městském muzeu a galerii Polička

v sobotu 18. března 2023 od 9:30 do 16:30.

Více na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

SIMONA VALACHOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti