Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Výstava poličského muzea ZÁBAVIŠTĚ PRO SVIŠTĚ putuje po českých i moravských muzeích, knihovnách a vzdělávacích centrech a všude se setkává s obrovským zájmem a nadšením dětí i dospělých!

Zábaviště vytvořili poličští muzejníci ve spolupráci s ilustrátorkou Vendulou Hegerovou. Kdo výstavu navštívil, ví, že jde spíše o obrázkovou hernu, kde ilustrace Venduly Hegerové vystoupily z knížek a bavily a učily děti i dospělé. Enormní návštěvnost – 4 367 návštěvníků - spolu s pozitivními ohlasy muzejníky přesvědčily, aby Zábaviště po sezóně neskončilo v propadlišti dějin. „Svišti“ tak započali své putování po celé republice.

„Spousta putování Zábaviště čeká, a to nejen v létě, ale také v zimě. Proto vznikla zimní varianta této oblíbené výstavy, která se představí ve svištím domově ... v muzeu v Poličce!“ uvádí kurátorka výstavy Mgr. Simona Valachová. „Těšit se můžete na původní, vánočně vyladěné i zcela nové aktivity.“ dodává. Zimní variantu výstavy ZÁBAVIŠTĚ PRO SVIŠTĚ … sviští ZIMA je PRIMA! můžete v muzeu v Poličce navštívit od odpoledne 27. září do 5. listopadu 2023. Pak se opět vydá na cesty, tentokrát do Sokolova. Nechte se tedy společně vtáhnout do poutavých a vtipných příběhů, rozehrajte koledami hudební koutek, procvičte jazýčky a rozpohybujte celé tělo, zahrajte si betlémský příběh, předveďte obratnost svých prstů, započítejte si v obchodě, vyzkoušejte rýmovačky a obrázková říkadla a spoustu dalšího!

Přijďte se předvánočně naladit, pobavit se a pohrát si do barevného světa obrázků ilustrátorky Venduly Hegerové, jejíž práce zdobí především knihy pro děti, ale také grafomotorické, logopedické a jiné vzdělávací materiály, karetní a deskové hry a v neposlední řadě také časopis pro děti PUNTÍK.

Slavnostní zahájení výstavy proběhne ve středu 27. září od 15.00!  Návštěvníci se mohou těšit na příjemné odpoledne s perníčky, dětským punčem a výtvarnou dílnou.

 

KONTAKT:

SIMONA VALACHOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti