Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Opět je tu každoroční muzejní léto plné tvořivých dílen pro děti i dospělé a divadelních představení. Zapojíme se do fenoménu putovních kamínků, vyzkoušíme si výtvarnou techniku PET ART a nakrmíme ptáčky nejen na muzejní zahradě. Divadlo JóJo si pro ty nejmenší připravilo tři pohádky plné básniček a příběhů s dobrým koncem. Pořádá Centrum Bohuslava Martinů ve spolupráci s MaTami, z. s.

muzejni leto 2021 1muzejni leto 2021 1muzejni leto 2021 1muzejni leto 2021 1muzejni leto 2021 1muzejni leto 2021 1muzejni leto 2021 1muzejni leto 2021 1muzejni leto 2021 1muzejni leto 2021 1

 

Pořádá Centrum Bohuslava Martinů ve spolupráci s MaTami z. s.

      út 6. 7. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu                                                                  

PUTOVNÍ KAMÍNKY – fenoménem posledních let se stalo malování kamínků všech velikostí a tvarů. Chystáte se namalovat svůj první kamínek? Není to nic složitého, ale jestli si nevíte rady, jak začít, pomůžeme vám! Kamínek pak můžete nechat na nějakém speciálním místě na vašich prázdninových toulkách. Cena: 50,-Kč za výtvarné pomůcky a materiály. Dílna pro děti od 3 let.

      so 10. 7. 2021 od 19.00 hod. KONCERT kapely PANÍ VĚŠÍ PRÁDLO                                                        

PVP je zpět! Po úspěšném předchozím roce přichází i letos multižánrová alternativní „zábavovka“, která rozproudí vaše těla nejen známými vály, ale i odlišnými peckami, které utkví v paměti. Romantika, nářez, stesk i disko, to vše je PVP – známé i neznámé písně s předpírkou. Tak neseďte doma u TV, když máte všechny kanály v jednom v Muzeu! A pokud to půjde i občerstvení bude. ZMĚNA ZMĚNA ZMĚNA ZMĚNA ZMĚNA ZMĚNA ZMĚNA ZMĚNA Kapela se rozhodla, že koncert pojme benefičně, protože to, co se stalo na Moravě, nemá obdoby. Doražte a podpořte je i statečné Moraváky!!!

       út 13. 7. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu                                                             

PET ART gotický pohár – vyzkoušíte si výtvarnou techniku, kterou zvládnou i ti nejmenší. Z obyčejné PET láhve se dá vyrobit rozmanitá škála dekorací. Nevěříte? Rádi vás o tom přesvědčíme! Obyčejná láhev, kterou bychom jinak dali do odpadu, může pod našima rukama zázračně proměnit. Cena: 50,-Kč za osobu za výtvarné pomůcky, materiály a návštěvu výstavy ŽIŽKA PŘED BRANAMI. Vhodné pro děti od 4 let.

        ne 18. 7. od 16.00 hod. DIVADÉLKO PRO DĚTI                                                                                           

VYPRÁVĚNÍ Z PRALESA – prales je plný překvapení! Těšte se, třebas potkáme opice, slona, chameleona, hrocha, tarantuli, ale také pralesní duchy a loupežníky. Podaří se nám najít ukrytý chrám a vrátit poklad dřív, než se duchové pralesa rozzlobí? Přijďte se podívat! Jambo wote! Účinkuje Divadlo JÓJO. Vstupné: 35,- Kč. Délka představení 35 min. Vhodné pro děti ve věku 3 9let.

         út 20. 7. od 9.00 do 12.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v MaTami                                                         

VĚTRNÝ MLÝN – chyťte vítr do větrného kola a přeneste se do pohádky. Cena: 50,-Kč za výtvarné pomůcky a materiály. Dílna pro děti od 3 let.

         út 27. 7. od 9.00 do 12.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v MaTami                                                        

LUCERNIČKY – lucerniček není nikdy dost, mějte doma svůj originál. Pro děti od 3 let. Cena: 50,-Kč za výtvarné pomůcky a materiály. Dílna pro děti od 3 let.

          pá 30. 7. 2021 od 19.00 hod. KONCERT kapely FÍZL-BAND                                                             

Střed prázdnin bude patřit žánrově univerzálnímu hudebnímu seskupení z Poličky hrajícímu po všech možných koutech naší republiky, které nezkazí žádnou zábavu! Těšte se na popové i rockové, světové a tuzemské hity pod širým nebem. Vstupné: 100,- Kč.

          út 3. 8. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu                                                       

KRASOHLED – nechte rozehrát barevné střepy, sklíčka a korálky a přijďte si vyrobit barevný krasohled, ve kterém se vám při pohledu proti světlu roztančí neopakovatelné obrazce. Cena: 50,-Kč za výtvarné pomůcky a materiály. Dílna pro děti od 6 let.

         ne 8. 8. od 16.00 hod. DIVADÉLKO PRO DĚTI                                                                                     

PERNÍKOVÁ CHALOUPKA – netradiční provedení klasické pohádky – kdo komu sedne na lopatu? Když jde táta do práce, dřevo rubat, stromy kácet, to je velká štrapáce! Na Jeníčka s Mařenkou čeká v lese… legrace. A jaké láry-fáry se dějí na druhé straně potoka? Babulka doporučí koření vhodné na pečení a společně s vámi vymyslíme fintu na mlsného Dědulu. Účinkuje Divadlo JÓJO. Vstupné: 35,- Kč. Délka představení 35 min. Vhodné pro děti ve věku 3 9let.

           út 10. 8. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu                                               

KŘÍDY – kreslení děti baví v každém věku. Ať už máte doma předškoláka nebo dítko školou povinné, dejte mu do ruky křídu, ukažte volné místo pro jeho kreativitu a rázem bude všude plno barevných obrázků a kreseb! A děti hlavně velice rády něco vyrábějí – tak proč ne zrovna domácí křídu? Cena: 50,-Kč/ks barevných kříd. Dílna pro děti od 6 let.

            ne 15. 8. od 16.00 hod. DIVADÉLKO PRO DĚTI                                                                              

O DVANÁCTI MĚSÍČKÁCH – trochu zimní atmosféry přinese pohádka o Marušce, kterou zlá macecha s Holenou do mrazu vyženou. Zmrzne v lese? Nebojte se…  ohřeje se. Dvanáct kouzelných bratrů dobře ví, kdo si pomoc zaslouží. A macecha s Holenou? Na chamtivost dojedou! Účinkuje Divadlo JÓJO. Vstupné: 35,- Kč. Délka představení 35 min. Vhodné pro děti ve věku 3 9let.

          út 17. 8. od 9.00 do 12.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v MaTami                                                

PAPÍROVÁ VITRÁŽ – pověste si do okna barevnou vitráž a všední den bude hned veselejší. Cena: 50,-Kč za výtvarné pomůcky a materiály. Dílna pro děti od 3 let.

       út 24. 8. od 14.00 do 16.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v muzeu                                                  

KRMÍTKA –  chtěli byste nasypat ptáčkům venku trochu něčeho dobrého, ale nemáte krmítko? Není nic snazšího, než si ho u nás udělat. Malé děti si vyrobí a ozdobí závěsné krmítko ze sklenice. Pro starší bude připraven, v posledních letech čím dál více oblíbený, beton, z něhož vytvoří krmítko na zahradu či parapet. Cena: 50,-Kč za materiál. Dílna pro děti od 6 let.

UPOZORNĚNÍ - KRMÍTKA JSOU PO VYTVOŘENÍ TĚŽKÁ, je nutné s tím počítat.

 

 

           út 31. 8. od 9.00 do 12.00 hod. DÍLNIČKA PRO DĚTI v MaTami                                               

PYTLÁTKO – ozdobte si látkový pytlík na pečivo, ovoce či zeleninu svým originálním vzorem a nápisem. Cena: 50,-Kč za výtvarné pomůcky a materiály. Dílna pro děti od 3 let.

 

 

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti