Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Kalendář událostí

Předchozí měsíc Předchozí den Následující den Následující měsíc
Roční Měsíční Týdenní Dnes Vyhledat Přejít na měsíc
JARNÍ PRÁZDNINY V MUZEU
středa, 08. březen 2017, 10:00 - 16:00
Shlédnutí : 832

Už máte program na jarní prázdniny? Nevíte co s volnými dny? Přijďte se podívat za námi do muzea! Pro děti bude po celý den připravený hravý program v expozicích muzea i v probíhajících výstavách Od doby kamenné do doby slovanských hradišť, Jarní výstava od zrníčka k bochníku a Miroslava Zychová – Po Vánocích.

10.00 – 13.00 hod.

Dopolední program bude plný rozmanitých zákoutí v expozicích muzea. V Historii města Poličky poznáte tíhu rytířského brnění, malé děti se mohou vyhoupnout na hřbet koně a obléknete si historické kostýmy. Zkušený řezbář vám ukáže, jak se pracuje s dlátem, a navrhnete si vlastní vzor klasicistních vrat. Expozice Sklářství na Horácku nabídne techniku zdobení skla – gravírování, kde si budete moci vybrousit vaše iniciály do skleněné tabulky. Ve Třídě B. Martinů si na jarní výstavě Od zrníčka k bochníku vyzkoušíte svoji zručnost při pletení housky, upečete si sváteční pečivo – Jidáše a jako velikonoční dekoraci si domů odnesete usměvavé vajíčko s osením.

13.00 – 16.00 hod.

Pravěkou jeskyní se vrátíte v čase a budete si moci vyzkoušet práci s hlínou v ruce, mletí obilí na rotačním žernovu, rozdělávání ohně či vrtání kamene dřevěným vrtákem. Pod vedením zkušené lektorky paní Evy Pecháčkové se dozvíte mnoho zajímavostí o zpracování přírodních a rostlinných materiálů v prehistorii, vyzkoušíte si zkrucování a skaní a výsledkem budou náramky z lipového lýka. Paní Lenka Kmošková ze Spolku archaických nadšenců vám přiblíží techniky zpracování lnu a vlny a vyzkoušíte si tkaní na hřebenovém stávku. Na výstavě poličské rodačky M. Zychové se pokusíte rozkrýt tajemnou atmosféru zachycených okamžiků v jejích obrazech a objevit tak skrytý život věcí.

 

Akce se koná od 10.00 do 16.00 hod. v Centru Bohuslava Martinů. Vstupné: 60,- Kč/osoba – cena zahrnuje návštěvu výstav, expozic i veškeré potřebné pomůcky a materiály. 

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti