Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Kalendář událostí

Roční Měsíční Týdenní Dnes Vyhledat Přejít na měsíc
SKŘÍTKOVÁNÍ – festival pro rodiny s dětmi
sobota, 30. červenec 2022, 09:00
Shlédnutí : 410

Celodenní zábavný program pro děti i dospěláky plný zážitků, objevování, hravých úkolů a her s ústředním tématem ZÁBAVY a POZNÁNÍ.

PROGRAM ZAČÍNÁ V MUZEU, KDE ZAKOUPÍTE VSTUPENKU A DOSATNETE MAPKU S ÚKOLY.

9.00 – 12.00 hod. PUTOVÁNÍ MUZEEM, MATAMI A KNIHOVNOU ZA SKŘÍTKY

V expozicích muzea na vás čekají různé chemické i fyzikální pokusy i hravé úkoly a tvoření. Uvidíte, jak je každodenní život plný vědy, třeba takový vznik skleněné perly! Kdo bude chtít, může si ji vyrobit a odnést. V MaTami se můžete nechat vesele pomalovat na obličej a v knihovně za vás úkoly budou plnit roboti. Má to ale jeden háček, potřebují program, podle kterého úkol splní. Pojďte si společně ochočit roboty Bee/Blue boty, mBoty nebo postavíte vlastního robota z Lega WeDo?

13.00 – 14.00 hod. VELKÁ CESTA ZVĚDOZEMÍ – hudebně-pohybové představení pro děti pojaté jako desková hra nastojato. Pomocí veliké hrací kostky budou děti putovat s herci pohádkovou Zvědozemí, mnohé se naučí a společně vyřeší různé úkoly a hádanky. Účinkuje Divadélko Kůzle

14.00 – 16.00 BUBLINY PRO KAŽDÉHO – čeká na vás velikánská bublinová dílna, která bude mít několik stanovišť, kde si děti mohou vyzkoušet být uvnitř bubliny, tvořit obří bubliny, malovat bublinami, bubliny praskat a mnoho dalšího. Na programu je také vystoupení s mnoha bublinovými triky a povídáním, které si pro vás připraví bublinář Daniel Kunášek.

16.00 – 17.00 hod. SCIENCE SHOW – neváhejte a zhlédněte naši vědeckou show plnou efektních pokusů. Představíme vám několik základních plynů a ukážeme vám jejich zajímavé vlastnosti. Vyzkoušejte si, zda vydržíte dotyk kapalného dusíku o teplotě -196 °C nebo si nechte zapálit plyn přímo na ruce. Jste na to dostatečně odvážní? Účinkuje Pevnost poznání Olomouc.

21.30 hod. LETNÍ KINO PRO DĚTI – MYŠI PATŘÍ DO NEBE

Rodinný film o naději, o hledání lásky a odvahy, o překonávání předsudků a starých bolestí. Příběh je o dvou úhlavních nepřátelích Myšce a Lišákovi, kteří se po nešťastné události setkají ve zvířátkovském nebi. Díky absenci přirozených instinktů se stanou nejlepšími kamarády. Touha zvířecích hrdinů být navždy spolu se vyplní i po návratu na svět, kam se ale narodí ve vyměněných rolích. S pomocí opravdového přátelství však překonají i zdánlivě nemožné.

Animovaný / Dobrodružný / Komedie / Fantasy / ČR / FR / PL / SR / 2021 / 87 min. / Cena: 80,- Kč

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti