Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

TZ_08/04/2019          

Výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ Bohuslava Martinů Polička je spojená také s výstavou prací pedagogů školy. Nenechte si ujít vernisáž, která proběhne 13. dubna 2019 ve 14.00 hodin ve výstavních sálech poličského muzea. 

V letošním školním roce úspěšně dokončilo školu pět absolventů, tedy absolventek. A to Aneta Mlynářová, Adéla Němcová, Kateřina Straková, Šárka Uhlířová a Anežka Vargová. Děti tvořily v letošním školním roce pod vedením tří zkušených pedagogů, kterými jsou – Mgr. Magdalena Jílková, MgA. Jana Vlčková a Mgr. Pavel Fiala.

 

Na výstavě žáků se můžete těšit na práce téměř od 150 dětí, které navštěvují výtvarný obor školy a mezioborový projekt pro předškoláky Hrátky s uměním. V instalaci návštěvníci naleznou malbu, kresbu, grafiku, ale i třeba keramiku, modrotisk a další zajímavé techniky, které si děti chodí k nám do školy osahat,“ uvádí kurátorka výstavy MgA. Jana Vlčková.  „Umění má velké množství odvětví a směrů a naší snahou je žákům poskytnout od všeho něco a přivést je k tomu danému odvětví, které je zaujme nejvíce a rozhodnou se v něm nadále pokračovat. Ať už jako grafik, malíř nebo sochař,“ dodává.  

Na výstavě pedagogů, která je letos součástí výstavy žáků, návštěvníci mohou naleznout rozličné techniky od učitelů výtvarného oboru nejen aktuálních, ale také z pedagogických řad minulých. Nalézt zde můžeme rozličné techniky nejen od stávajících pedagogů výtvarného oboru, ale také těch, kteří ve škole působili v minulosti. K nim se dále přidali také někteří další pedagogové hudebního oboru, kteří se taktéž věnují výtvarné tvorbě.

Výstava bude k vidění do 28. 4. 2019.

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti