Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

V rámci interaktivní ochotnické výstavy v poličském muzeu se 9. listopadu 2019 uskuteční tvořivé odpoledne pro děti. Vyrábět se bude loutka v jejich velikosti, ať už měří metr nebo dva!

„Nevíte, co dělat v nevlídných podzimních dnech? Co takhle popustit uzdu své kreativitě a fantazii! Přijďte si k nám do muzea vyrobit loutku na tělo, velkou jako vy sami. Inspiraci získáte ve výstavě V hlavní roli divadlo… aneb 200 let poličských ochotníků,“ uvádí kurátorka akce Mgr. Simona Valachová.

„Loutku si pak děti dozdobí samolepkami, duhovými papíry a barvami, čím kdo bude chtít. Na podiu v divadelním sále si pak každý bude moc sehrát scénku podle vlastního scénáře a pro ty, kdo mají nenechavé prsty je připravené stínové divadlo, kde mohou předvést svůj talent a znázornit třeba kočku nebo papouška,“ dodává.

 

Dílna se koná 9. 11. 2019 od 14.00 do 16.00 hodin v poličském muzeu. Vstupné je 50 Kč. Cena, kterou zaplatíte, zahrnuje materiál na výrobu loutky a návštěvu divadelní výstavy. Na té si mimo jiné můžete vyzkoušet různé divadelní kostýmy, zapůjčené místními ochotníky. Zahrát si loutkové divadlo a vyzkoušet si tak, jaké to je být dramatikem a vymýšlet zábavné divadelní hry.

 

Více na www.cbmpolicka.cz

 

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti