Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Výstava výtvarnice, která svým laskavým přístupem k tvorbě a světu oslovuje již několik generací dětí i dospělých, je sice v plném proudu, ale byla by škoda nechat si ujít její slavnostní zahájení za doprovodu autorky – Vlasty Švejdové. Nemyslíte?

Velice nás i autorku mrzelo, že tak povedená a hravá instalace výstavy Hravý svět Vlasty Švejdové by se kvůli pochopitelným nařízením vlády spojených s pandemií viru COVID-19, vůbec neměla konat. A proto jsme se rozhodli, že autorku oslovíme a najdeme možnost, jak tuto myšlenku, uskutečnit. A povedlo se! Plánujeme autorské čtení, výtvarnou dílnu pro děti i pohoštění,“ uvádí kurátorka akce Mgr. art Ludmila Pillmayerová.

V rámci vernisáže se děti mohou těšit na různé aktivity. Ať už půjde o hravé koutky, které jsou součástí instalace, a jenž je provedou dílem malířky, připravujeme také několik dalších zastavení. Děti, si budou moci vyrobit záložku do knížky, ilustrovanou třeba právě Vlastou Švejdovou, a nechat si ji na místě podepsat. Záložku si budou moci ozdobit barevnými razítky a vlastními malůvkami. Malé slečny si jistě rády navléknou netradiční náhrdelník, vyrobený z kartonu různých velikostí a tvarů. A nakonec chlapci i děvčata si na svém zápěstí odnesou veselého kroutícího se hada, který bude milou vzpomínkou na ono nedělní odpoledne,“ dodává.

Vernisáž se koná v neděli 19. července 2020 od 14.00 hodin ve výstavních sálech Městské galerie. Interaktivní výstavu můžete navštívit do 30. 8. 2020. Výstava bude pro veřejnost otevřena: út – so: 12.30 – 16.00 hodin. Aktuální informace naleznete na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti