Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

V muzeu připravili drobnou výstavku pro každého, komu už procházky přírodou připadají pořád stejné. Pomocí drobných panelů s různými výročími, která se slaví v letošním roce, doufají, že zpříjemní 2838 metrů cyklostezky mezi Poličkou a nedalekou Modřecí.

Kdo hledá, najde! Panely se nacházejí v místě původní železniční vlečky. Trasa je to veřejností oblíbená a nejen v této době, kdy je doporučeno procházet se pouze přírodou, veřejností vyhledávána. Vystavená témata jsou různorodá a rozhodně zajímavá. Připraveno je deset různých minipanelů, které jsou na stezce různě umístěny a jejich cílem je nejen zaujmout, ale také pobavit.

Dozvíte se například, že letos slaví 100té výročí značka GUCCI, 20té výročí oslavuje WIKIPEDIE či to, že INTERNET má letos 30té narozeniny. Dokonce i to, kolik let už je veřejnosti znám trhací toaletní papír. Přemýšleli jsme nad tím, že zaujmout sebe i děti není v této době snadné a proto jsme přišli s nápadem, který zároveň dodržuje vládní nařízení. Malé děti mohou procházku pojmout spíše jako bojovku, ty starší se dozvědí, že nejen internet, bez kterého by si nedokázali představit den nebyl vždy tak dostupný. Ti starší pak mohou nalézt zalíbení v informacích vážnějšího charakteru, jakou je například Alexandr Fleming a objevení penicilinu,“ uvádí autorka Alena Zavoralová.

„Samozřejmě počítáme s tím, že ne u každého najde akce zalíbení. Panely se snažíme průběžně kontrolovat a v případě vandalismu doplňovat. K vidění budou do neděle 14. března 2021,“ dodává.

Více na www.cbmpolicka.cz

Alena Zavoralová  
Městské muzeum a galerie Polička  
Centrum Bohuslava Martinů v Poličce  
Tylova 114 572 01 Polička  
tel.:  +420 461 723 864  
www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti