Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Nenechte si ujít klavírní recitál pořádaný Spolkem NÁŠ MARTINŮ. Těšte se na vystoupení muzikantské hvězdy, klavíristy Pavla Voráčka.

Klavírista Pavel Voráček patří mezi špičkové umělce, kteří si oblíbili město Poličku, stejně jako tvorbu zdejšího rodáka Bohuslava Martinů, což lze doložit připomínkou jeho úspěšných koncertů v letech 2016, 2018 a 2019, kdy vystoupil v hudebním sále muzea spolu s flétnistkou Annou Švejdou či dvakrát s houslistou Petrem Macečkem. Další návrat se uskuteční v podobě sólového recitálu.

Koncert se koná ve čtvrtek 16. června 2022 od 18.00 hodin.

Pavel Voráček je absolventem pražského Gymnázia Jana Nerudy a HAMU, doktorát získal na Ostravské univerzitě pod vedením MgA. Ivo Kahánka, Ph. D. Hru na klavír a komorní hudbu studoval i na Birmingham Conservatoire ve Velké Británii. Voráčkovo debutové CD s díly Janáčka, Schumanna a Beethovena vydalo londýnské vydavatelství Sheva Collection v roce 2020. Vedle sólové dráhy se Pavel Voráček intenzivně věnuje spolupráci na písňovém repertoáru s předními českými pěvci, což dokládá CD vydané v roce 2021, na němž doprovází mezzosopranistku Michaelu Zajmi a barytonistu Lukáše Zemana. Kromě studiových CD natáčí i pro Český rozhlas a Českou televizi. Pavel Voráček již devět let působí jako pedagog na Gymnáziu a Hudební škole Hlavního města Prahy.

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti