Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Poličské muzeum představuje zbrusu novou a plně interaktivní výstavu, kterou vytvořilo ve spolupráci s oblíbenou výtvarnicí Vendulou Hegerovou. Již během prvních dnů si ji nenechalo utéct na desítky spokojených návštěvníků a mnozí z nich se rádi vrací.  Výstava nese ohlasy od spokojených rodičů i malých „svišťů“.

Vřele doporučuji! Za mě nejlepší interaktivní výstava, na které jsme byli,“ napsala na sociální sítě paní Alena V.

Fanclub Polička napsal „Výstava je jedním slovem BOMBA, BOMBA, BOMBA!“

Polička má konečně plnohodnotnou výstavu! Gratulujeme všem, co se na ní podíleli. S dětmi jsme si to užili a  určitě se ještě vrátíme, protože jsme všechno nestihli, je tam toho tolik co si může dítě vyzkoušet,“ doplnila paní Monika T.

A to je přesně to, co bylo cílem výstavy, která se snaží zábavnou a hlavně hravou formou přenést k dětem práci paní Venduly Hegerové, kterou můžete znát především z knih pro děti, ale také grafomotorických, logopedických a jiných vzdělávacích materiálů, karetních a deskových her a v neposlední řadě také z časopisu pro děti PUNTÍK. Právě díky tomuto je instalace jedinečná v tom, že děti si hrají, ale zároveň si zlepšují paměť, motoriku, komunikační schopnosti či finanční gramotnost.

Na ZÁBAVIŠTI PRO SVIŠTĚ se můžete nechat vtáhnout do poutavých a vtipných příběhů, rozehrajete hudební koutek, procvičíte jazýčky a rozpohybujete celé tělo. Dále si zahrajete divadlo, předvedete obratnost svých prstů, započítáte si v obchodě, vyzkoušíte rýmovačky a obrázková říkadla nebo si vytvoříte dárek,“ zve na výstavu její kurátorka Mgr. Simona Valachová. „Vezměte maminky, tatínky, tetičky, strýčky, babičky, dědečky, sestřičky, brášky, kamarády, sousedy a svištěte na radnici v Poličce! Je čas se pochlubit a ukázat, jak jste šikovní,“ dodává.  

 

Co možná o paní Hegerové nevíte:

Rodačka z Vysokého Mýta se k ilustracím pro děti dostala hlavně díky zakázce na vyzdobení dětského oddělení Jihlavské nemocnice. Radost, kterou svými dekoracemi způsobila, ji přesvědčila, že právě děti nejvíce ocení její veselé obrázky.

Je to mnohostranná výtvarnice, která má na svém kontě leporela, komiksy, animovaný film, designy pokojíčků, přáníčka, ale nejvíce samozřejmě knížek. Často jsou to knížky naučné, které podněcují dětskou tvořivost a fantazii.

Více na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička a Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114 / 572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti