Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

plakat dny evropskeho dedctvi 2023

Dny evropského dědictví každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor. Jejich cílem je hledání cest ke kořenům naší, evropské i světové civilizace!

Dny evropského dědictví (European Heritage Days, zkráceně EHD) jsou společnou aktivitou Rady Evropy a Evropské komise, každoročně se konají v září v mnoha městech a obcích po celé Evropě. Tento “svátek” se slaví již od roku 1984, od roku 1991 se k této kulturně poznávací společenské akci sloužící k posílení historického povědomí přidala i Česká republika. V rámci EHD se nezpřístupňují jen oficiálně prohlášené kulturní památky, ale otevírají se i desítky dveří soukromých a veřejných budov (radnic, soudů, církevních institucí, škol, obytných domů atd.), které nebývají přístupny veřejnosti vůbec nebo pouze příležitostně a částečně. Seznam zapojených památek s přehledem doprovodných akcí najdete na stránce https://www.ehd.cz/.

Využijte svátku všech památek – Dnů evropského dědictví k návštěvě poličské radnice. O víkendu 16. – 17. září 2023 si ZDARMA můžete prohlédnout obdivuhodnou Obrazovou galerii rodu Hohenemsů v nově obnoveném reprezentačním sále radnice města Poličky. Na radnici bude k vidění také výtvarná výstava 76. UMĚLECKÝ SALON – 18 V POLIČCE zaměřená na díla autorů, kteří se v regionu narodili nebo zde žijí. 

Dveře poličské radnice jsou pro vás otevřeny od 9.00 do 16.00 hodin, s polední pauzou v čase 12 až 12.30 hodin. Návštěvníci musí přijít do muzea (Šaffova ulice u náměstí), odkud s průvodcem odchází na prohlídku.

 

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti