Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

V sobotu 5. května 2018 zahájí v Poličce výstavu představující tvorbu vynikajícího českého výtvarníka, ilustrátora a především autora podoby dobráckého pohádkového loupežníka Rumcajse – Radka Pilaře a to dětskou vernisáží.

Radek Pilař ve své tvorbě obsáhnul širokou škálu nejrozmanitějších výtvarných forem i použitých médií. Ačkoli je široké veřejnosti znám především znělkou Večerníčka a příběhy O loupežníku Rumcajsovi, představí poličská výstava volnou tvorbu autora také v méně známých polohách, a to prostřednictví grafik a fotoasambláží. Ilustrátorská tvorba bude zastoupena známými motivy z dětských knih a oblíbených večerníčkovských příběhů. Výstava je pojata interaktivně, pro děti i hravé dospělé je připravena řada výtvarných a tvořivých aktivit, které je zavedou do hravého světa Radka Pilaře a seznámí je s různými výtvarnými technikami a přístupy, které ve své tvorbě uplatňoval. Těšit se můžete i na kouzelný animovaný příběh Písnička pro Sklíčka, v kterém ožívají skleněné střípky i známý večerníček O loupežníku Rumcajsovi.

Jsme velice poctění, že výstava bude zahájena za přítomnosti rodiny Radka Pilaře v sobotu 5. května 2018 od 14.00 hodin DĚTSKOU VERNISÁŽÍ, kterou svým hudebním vystoupením doprovodí žáci a učitelé Základní umělecké školy Bohuslava Martinů v Poličce. Těšit se můžete na tvořivé odpoledne plné her a úkolů. Vyrobíte si papírové divadélko s kulisami, vytvoříte si knížku s ptáčky proměňáčky, pohyblivého kašpárka a s animátory z brněnského Studia Scala si vyzkoušíte, jak vzniká animovaný film ze skleněných korálků,“ zve na slavnostní zahájení výstavy ředitelka muzea Mgr. Pavla Juklová.

Více na www.cbmpolicka.cz

KONTAKT:

ALENA ZAVORALOVÁ

Městské muzeum a galerie Polička

Centrum Bohuslava Martinů

Tylova 114

572 01 Polička

Tel.: +420 461 723 855

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti