Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

TZ_1.9.2018

V rámci výstavy 71. Umělecký salon s podtitulem Jeden z vysočiny, druhý taky je pro vás připraven doprovodný program, v rámci kterého se společně vydáme prostřednictvím obrazů Martina Mainera a Adama Kašpara, na pouť k našemu bytí tady a teď. 

Výstava Prof. Martina Mainera, bývalého profesora Akademie výtvarných umění (1959) a jeho diplomanta Adama Kašpara (1993) nabízí na první pohled dva odlišné způsoby nahlížení na svět kolem nás. Spojuje je však hluboké pozorování a vciťování se do okamžiku tady a teď. Vydejme se společné prostřednictvím jejich obrazů, v kterých je zachycen okamžik přítomnosti, na pouť k našemu bytí tady a teď,“ uvádí kurátorka akcí Jana Vlčková. „Připraveny jsou tři různé akce a to Jóga v galerii,  Meditace lesem a dílna s názvem Lesní grafika,„ dodává.

 

Jóga mezi obrazy Martina Mainera, jenž mohou odkazovat na originalitu okamžiku ale i samotného jedince, opakovanost motivů zase k odříkávaní manter. Akce se koná ve středu 10. října 2018 od 16.00 do 17.30 hod. pod vedením lektorky Jany Střílkové.

Pokud se chcete napojit na energii lesa, procítit les podobným způsobem, jakým jej zkoumá Adam Kašpar při tvorbě svých velice realistických maleb, a nebo využít síly lesa k doplnění vlastních energetických zásob, nenechte si ujít tuto akci ve středu 24. října 2018 od 16.00 hod. Po prohlídce výstavy se můžete těšit i na následnou cestu do místního lesoparku Liboháj.

V rámci podzimních prázdnin 30. října od 14.00 do 16.00 hod. se koná dílna pro malé i velké návštěvníky, kdy se bude vytvářet realistická grafika s lesní tematikou inspirovanou dílem malíře Adama Kašpara. 

Více na www.cbmpolicka.cz

Alena Zavoralová, PR
Městské muzeum a galerie Polička a Centrum Bohuslava Martinů v Poličce
Tylova 114, 572 01 Polička
tel.: +420 461 723 864


 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti