Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 


 

TZ 13. 11. 2018

Dostat jméno slavného hudebního skladatele do povědomí mladší generace, je oříšek. Proto se poličské muzeum rozhodlo k právě probíhající výstavě kreseb Bohuslava Martinů Martinů obrázky kreslící, na které lze nalézt plno zajímavých podnětů a nápadů, uspořádat LITERÁRNĚ VÝTVARNOU SOUTĚŽ pro žáky MŠ, ZŠ, studenty gymnázií, středních škol i veřejnost.

Bohuslav Martinů je jedním z našich nejvýznamnějších hudebních skladatelů, ale málo kdo ovšem ví, že i kreslil. Naším cílem je to změnit. Chceme, aby se o poličském rodákovi mluvilo nejen jako o světově uznávaném skladateli, ale také jako o umělci, jenž si kreslil pro radost a odpočinek do deníku, kreslil do dopisů svému kamarádovi, kreslil si i mezi své skladby. A nakreslil i několik komiksů o svém životě,“ uvádí kurátorka akce Jana Vlčková. „Nechceme, aby byl Martinů pouze součástí osnov, ale soutěží vyzýváme děti k vlastní interakci. Jak asi mohl vypadat den Bohuslava Martinů nebo jak by vypadal v dnešní době? Používal by mobilní telefon, automobil, elektrický kartáček na zuby? Nebo napadne vás, jak jinak by trávil den?“ dodává.

Několik z vystavených kreseb skladatele, ilustrující jeho den je nakresleno formou komiksu. Bylo tedy zvoleno jako téma soutěže a to: Komiks - den Bohuslava Martinů. Soutěžit je možné v kategoriích:  Děti od 3 do 5 let - kategorie A1; Děti od 6 do 7 let - kategorie A2; Děti od 8 do 10 let - kategorie A3; Děti od 11 do 14 let - kategorie A4; Děti od 15 do 18 let - kategorie A5; Dospělí - kategorie B; Senioři - kategorie C a Kolektiv – kategorie D.

Pokud máte i vy chuť se zapojit a získat tak drobné ceny a volné vstupenky, navštivte webové stránky muzea www.cbmpolicka.cz, kde naleznete podrobné podmínky soutěže.

Uzávěrka soutěže je 31. 12. 2018. Vyhlášení proběhne 8. 1. 2019 na webových a facebookových stránkách muzea.

 

Alena Zavoralová
Městské muzeum a galerie Polička
Centrum Bohuslava Martinů v Poličce
Tylova 114 572 01 Polička
tel.: +420 461 723 864
www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti