Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

TZ 5. 12. 2018

Jóga pro děti i dospělé? To je pohyb, hraní, radost, fantazie, rovnováha, sebedůvěra… Nečekejte klidnou hodinu, jóga v muzeu bude plná smíchu. Zároveň její cviky uvedou vaše tělo, mysl, vědomí i duši do rovnováhy.


Smích s lidmi byl a bude. Možná i sám Bohuslav Martinů se smál při tvorbě svých kresbiček a tento jedinečný cyklus tu již navždy bude vytvářet úsměvy na našich tvářích. Nechte tento úsměv přejít až k smíchu a rozeznít humornost kreseb ve svém těle.


Jóga smíchu vznikla v roce 1995 v Indii. U jejího zrodu stál lékař Madan Katária se svou manželkou. Cvičení je založeno na dětské hravosti a nakažlivosti smíchem. Pomáhá udržovat a zlepšovat fyzické zdraví, odstraňovat negativní myšlenky a emoce. Zlepšuje také náš imunitní systém, pomáhá cirkulaci lymfatického systému, napomáhá trávení a pomáhá i při hubnutí.

Při cvičení jógy si začnete uvědomovat tělo, že ho máte s sebou, a postupně začnete vnímat efekt na hlavě, dokážete se dívat na věci s nadhledem,“ říká kurátorka akce MgA. Jana Vlčková.  „Jóga je taková obecná nauka o životě, vychází z obecných zákonitostí života, popisuje je a dává návod, jak jim porozumět a žít v souladu s nimi. Ukazuje cestu k zlepšení či udržení dobrého, zdravotního stavu. Jógové cviky působí komplexně a uvádějí tělo, mysl, vědomí i duši do rovnováhy. A smích? Ten přece léčí,“ s úsměvem dodává.

Cvičení se koná 12. prosince 2018 v poličském muzeu. Rozděleno bude na dvě kategorie a to děti od 15.30 hod. a dospělí od 17.00 hodin. Doporučujeme vzít si pohodlné oblečení.

Více na www.cbmpolicka.cz.

 

Alena Zavoralová
Městské muzeum a galerie Polička
Centrum Bohuslava Martinů v Poličce
Tylova 114 572 01 Polička
tel.: +420 461 723 864
www.cbmpolicka.cz

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti