Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Přihlásit se, potrénovat, vyhrát! Uvidíme se na turnaji, retrogamere!

28. března 2020, výstavní sály muzea

Máš již plné zuby dnešních přetechnizovaných her a při zmínce slov Atari či Nintendo zažíváš návaly nostalgie? Nebo se jen chceš stát aktuálním přeborníkem v nejznámějších počítačových hrách minulého století jako třeba Super Mario Bros, Pac-Man, Tetris a mnohé další?

Máš k tomu ideální příležitost! Ve spolupráci s firmou Enter Polička jsme se rozhodli uspořádat  hráčský turnaj o skvělé ceny, který v rámci doprovodného programu k výstavě Retrogaming pořádá poličské muzeum. Nejzajímavější bude soutěž v tetrisu párů, kde budou soutěžit dvojice, které musí vzájemně spolupracovat. Tato verze fenomenální hry Tetris není moc známá a o to zajímavější to bude!

Registrace do turnaje probíhá do středy 25. 3. 2020 12.00. Zápisné je 50,-Kč. Kapacita je omezena, proto neváhejte s podáním přihlášky příliš dlouho!

Přihlásit se, potrénovat, vyhrát! Uvidíme se na turnaji, retrogamere!

 

Informace, podmínky a pravidla RETROHRÁTEK

Počítačový turnaj v retrohrách RETROHRÁTKY je jednou z doprovodných akcí k výstavě Retrogaming, interaktivní výstavě zachycující historii výpočetní techniky od počátků do poloviny 90. let 20. století. Jedná se o turnaj široké veřejnosti v „retro“ počítačových hrách. Primárně v titulech, jež psaly historii herního průmyslu a byly nějakým způsobem průlomové.

Akce se koná 28. 3. 2020 od 9.30 do 16.00 hod. v poličském muzeu.

Zahájení: 9.30 hod. ve vestibulu muzea. Prosíme o dochvilnost!

Účastnický poplatek: 50Kč/osoba (v ceně registrace do turnaje, prohlídka výstavy Retrogaming a výstavy počítačové grafiky TOMÁŠ DUCHEK – Středověk v nás – concept art). Doprovod hráče platí běžné vstupné - v případě opuštění muzea a následného vrácení se, je povinen mít u sebe zakoupenou vstupenku.

Doporučené věkové omezení: od 10ti let (v případě zájmu mladších hráčů je nutný doprovod dospělé osoby – doprovod platí běžný vstup do výstavy – v případě opuštění muzea a následného vrácení se, je povinen mít u sebe zakoupenou vstupenku)

Účastnická kapacita akce:

  • Street fighter II. – max. 16 hráčů
  • Pac-Man – max. 30 hráčů
  • Tetris dvojic – max. 20 dvojic (40 hráčů)

                                                                         

Přihlášky do turnaje posílejte nejpozději do 25. 3. 2020 do 12.00 na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Do předmětu zprávy uveďte prosím: Retrohrátky

Do přihlašovacích údajů stačí pouze: jméno, příjmení, věk, telefonní kontakt a číslo/čísla herního kola (viz. níže)

Jeden člověk může soutěžit ve všech herních kolech (1. Street fighter II. a 2. Pac-Man) a v případě spoluhráče i v tetrisovém turnaji (3. Tetris dvojic).

Přihlášení do turnaje bude potvrzeno, v případě naplnění herního kola Vám bude popřípadě nabídnuta jiná možnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zajímá vás, v čem se bude na POČÍTAČOVÉM TURNAJI HERNÍCH LEGEND v Poličce soutěžit?

Jako první bude utkání ve hře Street fighter II. a turnaj bude probíhat na herním automatu. Jedná o jednu nejslavnějších bojových her historie. Při Street Fighter II si hráči vybírají svoji postavu s vlastním bojovým stylem a používají speciální pohyby založené na příkazech a konfiguraci se šesti tlačítky.

Druhým utkáním bude plošinová hra Pac-Man a turnaj proběhne na emulátorech herních automatů. Jak jistě víte, jedná se o velice populární, až kultovní plošinovou hru, která se stala symbolem všech počítačových her a předlohou pro mnoho mutací, Ale najde se snad někdo, kdo by neznal tuto legendární japonskou arkádovou hru? Co ale možná nevíte je to, že dnes již kultovní žluté kolečko s ústy a okem, pojídající vše co mu přijde do cesty, letos slaví čtyřicáté narozeniny. Za tu dobu se stalo symbolem většiny počítačových her a předlohou pro mnoho mutací, populárních písniček i televizní seriál a v neposlední řadě i maskotem poličské výstavy.

Třetí a poslední bude turnaj Tetris dvojic na ATARI ST.
Bylo nanejvýš jasné, že do turnaje musíme zařadit i nejslavnější počítačovou hru všech dob. Tetromina, neboli kostky skládající se ze 4 čtverečků, padají po obrazovce a hráč je rovná do zdi od dolního konce hrací plochy. Řádek zaplněný bez děr zmizí. Když je vymazána řada, vyšší řádky se propadnou o jeden řádek dolů. Hráč se snaží co nejdéle odmazávat řádky, hra končí, když zeď dostoupí horního okraje hrací plochy. Verze pro dva hráče, kteří musí spolupracovat, je specifickým typem tetrisu. Mezi herními poli je zeď, která postupně mizí s vyrušenými řádky. Jakmile je zeď menší, hráči si mohou vypomáhat kostkami.

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti