Hledání

 
 
 
 
 
 
 
Centrum Bohuslava Martinů
 
 

Letošní 9. ročník multižánrového festivalu Poličské kulturní léto nastoupí na scénu poslední červnový pátek se strhujícím vystoupením kapely Queen, jejíž legendární skladby zazní ve filmovém trháku Bohemian Rhapsody, snímku, který společně s prázdninami odstartuje promítání v poličském letňáku.

Každým rokem se v Poličce na prázdniny usídlí festival Poličské kulturní léto, který přináší letní pohodu a dobrodružství pro všechny -  africký tanec a bubnování, science show, cestovatelský večer, letní kino pro děti i dospělé, bublinová show, divadla a divadélka, tvořivé dílny pro děti, večery s hudbou a mnohé další zážitky.

Prázdninové letní kino nabídne kromě oscarových Queenů světové i české komedie (Deadpool 2, Ženy v běhu, Fakjů pane učiteli 3), životopisné historické drama (Favoritka) či rodinné pohádky ( Lichožrouti, Králíček Petr).

Děti se kromě filmových pohádek mohou těšit i na pohádky divadelní. „Na své si malí návštěvníci přijdou již první prázdninový víkend. Za velkým dobrodružstvím se s divadlem JOJO vydají po stopách exotických zvířat na Safari v pohádce Sarka a Farka. Děti se také mohou těšit na Vodnickou pohádku a na divadélko o nezbedných kůzlátkách,sdělila Alena Zavoralová, pořadatelka festivalu.

 

Prázdninový program dětem zpestříme také rodinným festivalem Skřítkování či tvořivými dílnami, protože kdo tvoří, ten nezlobí. „Již první prázdninové úterý se děti mohou těšit na tvořivou dílničku, ve které si vyrobí vlastního Igráčka. V dalších dílnách se s malými tvořivci vrhneme na bubínky, lapače snů, lucerničky, brože, vzducholodě a jiná nápaditá dílka,“ uvedla Alena Zavoralová.

Festival potěší i hudební nadšence. V atriu poličského Centra Bohuslava Martinů zazní koncert folk-country-rockové kapely Apetitt, hudební show multižánrové alternativní zábavovky a tradiční vystoupení svitavských heligonkářů pod vedením Františka Hladíka z Poličky.

Kdo se rád zasměje, někdy i dosti hystericky, ten by si rozhodně neměl nechat ujít letošní divadelní představení. S neotřelými divadelními komediemi přivítáme divadlo Hysterie, skupinu mladých divadelníků z Brna. „K mání bude krvavá komedie o nejslavnějším upírovi všech dob Dracoola a autorská divadelní komedie nejen pro milovníky komiksů Tak trochu Bajaja,“ sdělila Alena Zavoralová.

 

Své místo má v letošním programu i cestovatelská beseda. „Stopem do Ruska se návštěvníci vydají v cestovatelské přednášce s Vojtěchem Markem. Kulturní dávka pro dospělé, ostatně i pro děti, je pestrá. Věříme, že každý si v programu najde to své,“ sdělila Alena Zavoralová.

Kompletní červencový a srpnový program naleznete na webové stránce www.letopolicka.cz. Více se také dozvíte na facebookové stránce Poličské kulturní léto. Festival je projektem Centra Bohuslava Martinů a Městské knihovny v Poličce ve spolupráci s MaTami z. s., organizací, které v zájmu oživení kulturního dění v Poličce během prázdnin pořádají široké spektrum akcí.

 

 

 

 

 

 

 
   
ROP NUTS II EU Investice do budoucnosti